Gofido logotyp
Alla inlägg

#2 adventstips - självansvar lönar sig

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2020-12-08 - 1 min läsning

Du kanske hört ordet självrisk – det är ett skrämselord som försäkringsjättarna använder sig av. Ingen gillar risk. Ifall vi istället skulle pratat om självansvar skulle fler vara beredda att ta det. Därför är mitt andra adventstips att testa ett större ansvar, det kommer ge dig ett lägre pris.

Hur då kanske du undrar? Tyvärr stämmer det att du inte alltid kan välja vilken nivå på självrisk som ska gälla för din försäkring. När jag går igenom de åtta största försäkringsbolagens hemsidor går det bara att välja nivå på tre av dem, ifall vi pratar klassisk hemförsäkring för en hyres/bostadsrätt.

Men, det är inte hela sanningen, för det går att ändra självrisk om du bara ringer in till dem. Exempelvis If erbjuder allt mellan 750 kr - 10 000 kr i grundsjälvrisk. Så ta ett samtal och passa på att pruta på försäkringen.

För villaförsäkring gäller vanligtvis två typer av självrisk eller självansvar, en för sakerna och en för fastigheten. Här gäller det att hålla koll på båda. Dina försäkringar och Moderna försäkringar har som standard en högre självrisk på fastigheten och erbjuder i gengäld ett lägre pris. Det är rätt tänkt, men som konsument gäller det att hålla koll på nivåerna så du jämför äpplen med äpplen.

Vill du se mig tända ljus. Se nedan. Och, håll koll på fler inlägg under veckan. Tänker att vi måste prata vidare om självansvar!

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023