Gofido logotyp
Alla inlägg

3 tips till studenten

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2021-06-15 - 2 min läsning

I dagarna är det många som tar studenten. Glädjens tid för många, men också en orolig tid med många val och livsbeslut. Med hemförsäkringen är det rätt enkelt faktiskt. Här kommer dock 3 enkla tips som är bra att känna till.

1. Reseförsäkring och alla andra skydd som finns i hemförsäkring gäller så länge du står skriven hos dina föräldrar. Allt flyter på som vanligt tills du fysiskt flyttar och skriver dig någon annan stans i Sverige. Som vanligt gäller dock att du kan behöva en tilläggsförsäkring till reseförsäkringen om du ska vara borta en längre tid, typ en termin på språkskola, eller ett tillfälligt jobb. Upp till 30-60 dagar brukar vara lugnt.

2. Utnyttja studentrabatter. Om du väl flyttar hemifrån så behöver du en egen hemförsäkring. De flesta större försäkringsbolag har studentrabatter. Kom ihåg att försöka utnyttja dessa när du jämför pris mellan bolagen. Jämför pris mellan 2-3 bolag, det brukar räcka, och går på 5 minuter.

3. Flytta ihop med andra. Alla kostnader blir lägre om man delar dem. Samma sak gäller med hemförsäkringen. Det är billigare att lägga till ytterligare en person jämfört med att köpa två separata försäkringar. Låt även den som är äldst köpa försäkringen, oavsett om den gäller hem, hyrbil eller båt, då brukar det bli billigare.

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2022