Gofido logotyp
Alla inlägg

#4 adventstips - klicka ur och klicka bort

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2020-12-22 - 3 min läsning

I tidernas begynnelse tecknade man en ny försäkring på kontor, då var försäljaren en person som du med tiden lärde dig att vara sunt skeptiskt till. Därefter började säljarna ringa dig per telefon och efter ett tag lärde du dig att även här vara skeptisk till varje samtal du fick.

Idag sker försäljningen över internet och oavsett om du använder datorn eller mobilen så är stegen du tar välj genomtänkta, från försäkringsförsäljarens sida åtminstone. För de riktigt avancerade kan de till och med vara helt unika för dig och se helt annorlunda ut för nästa person som besöker hemsidan.

Ett gott tips är därför att börja med att klicka ur och klicka bort alla förinställda val.

Du kan inte göra fel. Hos alla de försäkringsbolag jag tittat på går det bara att klicka bort till en god grundförsäkring. Annars hade de sannolikt fått Konsumentverket eller Konsumenternas försäkringsbyrå på sig.

Väg därefter varje tillägg på guldvåg. Det går alltid att addera tillägg senare, men de brukar vara svårare att få bort. Allrisk eller drulle är ett populärt tillval, här tycker jag du ska ta en funderare om du vill använda försäkringen för småsaker (telefon, dator) eller för stora saker (brand, vattenläckage). För stora saker eller händelser har du alltid ett skydd, men för småsaker är drulleförsäkringen ett bra tillval.

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2022