Gofido logotyp
Alla inlägg

Gästinlägg: Robothunden begraver aktuarien

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2022-02-21 - 3 min läsning

Detta är ett gästinlägg från Claes Hemberg, folkbildare och medgrundare av Gofido


Stora försäkringshus, byråkrater och blanketter grävs nu ned av en robothund. För att släppa loss full datorkraft, på gator och torg, i en modern avslöjande fabel.

Sedan 1600-talet har inte mycket hänt i försäkringshusen. De domderas alltjämt av en siffertrillande tjänsteman (aktuarien) med glåmiga glasögon bakom tummade pärmar. Lägg till en kader springpojkar (säljare). En robothund ger nu rejält med mothugg. 

För med fullt datorstöd går det snabbare, mer exakt och mer personligt. Dessutom blir matematiken vassare. Därför väger robotens förmåga och omtanke betydligt tyngre än de bjässiga elefanterna i försäkringsvärlden.

Robotledd service är också supersnabb. Och samtidigt anpassad till varje person. Hela 83 % av svaren levererar roboten helt själv. Ja, robothunden tävlar för att kunden ska vinna i alla lägen. Och bli hjältenöjd.

Datorstödet gör att de gamla försäkringshusen kan skrotas till förmån för en vanlig hundkoja nära ditt hem. Där robothunden vaktar dygnet dag och natt. Slipp även en hel kennel och stamtavlor. För samma robot räcker till alla. Vilket förstås märks i priserna. 

Eftersom hemförsäkring är något svenskarna glömt bort släpper vi nu loss robothunden på allmän plats, utan koppel. På bussar, tunnelbana och i tidningar. För att påminna vanligt folk att jämföra innehåll och priser. Ja, så länge alla försäkringar var lika mossiga, såg många svenskar ingen anledning att bry sig.

Välkommen ur grottorna och försäkringshusen. Robothunden vill så ge hela svenska folket en ny smart nära trofast vän att lita på. Som vaktar ditt hem och dina prylar när du är borta.

/Claes, folkbildare och medgrundare Gofido

Ps naturligtvis har Gofido i källaren någonstans även en aktuarie, som lärt upp robothunden. Men gissa vem dag och natt gör grovjobbet?

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2022