Gofido logotyp
Alla inlägg

Imorgon smäller det - Solid noteras

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2021-11-30 - 3 min läsning

Imorgon, 1 dec, är det återigen dags för Stockholmsbörsen att få ett försäkringsbolag.

Solid på börsen borde locka den som tror på fler resor. De borde gå starkt nästa år om resandet tar fart igen och vi konsumenter sätter sprätt på våra sparade pandemipengar på elektronik. En extra reseförsäkringen är vad många kommer efterfråga nu när det fortsatt råder vis osäkerhet kring smittspridning. Solid går även med vinst redan, vilket i min bok alltid är ett plus.

Notering är en konsekvens av en avknoppning från Resurs. Logiken i affären är helt enkelt att de andra nordiska försäkringsbolagen som är noterade; Gjensidige, Tryg och If (Sampo), har en högre värdering än Resurs. I runda tal tror jag att värdering kan öka från ca p/e 8 (Resurs värdering) till åtminstone p/e 12-13, men vi får se imorgon!

Solid är ett nischförsäkringsbolag som i huvudsak säljer olika typer av produktförsäkringar, exempelvis Hövdingförsäkring och elektronikförsäkring. De säljer även som sagt extra reseförsäkring, vägassistans och olycksfall.

Ifall vi ser högre räntor framöver så kommer även Solid att gynnas av det, då alla försäkringsbolag förvaltar de premier som de samlat in. Regulatoriskt måste de hålla en stor del av de pengarna i räntekopplade tillgångar, vilket gör att de tjänar mer pengar om räntan går upp.

Lock-up 180 dagar. Storägaren Waldakt har förbundit sig att hålla kvar deras aktier i 180 dagar efter noteringsdatum. Om du vill sälja dina Solid-aktier är mitt förslag att du säljer aktierna innan det datum har passerat, alltså 31 maj 2022. Storägaren har inte sagt något om att sälja aktier, men det kan vara värt att ha det datumet i bakhuvudet.

Kul ska det bli imorgon vilket som!

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023