Gofido logotyp
Alla inlägg

Inlåst på ett år

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2022-02-15 - 3 min läsning

En av de mest omoderna aspekterna av försäkringsbranschen är inlåsningen. Ingen annan stans sker denna inlåsning lika frekvent och oreflekterat. Det är dags för #FTIC (Free the insurance customer).

Straffet att bli hemförsäkringskund hos ett av de större försäkringsbolaget är 1 års inlåsning. Det finns få andra tjänster i samhället som har kvar denna ålderdomliga syn på kunden. Närmast är väl bolån, men där får du åtminstone välja mellan period och om du överhuvudtaget vill binda.

Går att bryta bolån, men inte försäkringar? Det är tvärt på omöjligt att komma ut ur ett försäkringsavtal. Att komma ur ett bundet bolån går dock fint fint, du behöver betala en mellanskillnad om avtalet är fördelaktigt till banken annars inget. Det finns regler och rutiner på plats. Jag kan tycka att samma typ av regelverk borde finnas för försäkringar!

Idag ser regelverket istället ut som följande: Ringa stöld: Böter eller sex månader Skadegörelse (åverkan, ej ringa): Upp till 1 år Ringa narkotika brott: Böter eller sex månader Misshandel av normalgraden: Upp till 2 år, vanligast några månader Bli hemförsäkringskund: 1 års inlåsning utan chans till frisläpp

Jag tycker det är hög tid för ändring! Så låt 2022 bli friheten och kärlekens år. Låt oss gå tillsammans och kräva att bli utsläppta. Ni kan inte hålla oss. Vår kamp är riktigt och rätt. FTIC, FTIC, FTIC!

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023