Gofido logotyp
Alla inlägg

Laga stenskott direkt

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2022-06-08 - 3 min läsning

Fick du ett stenskott i våras som du inte "hunnit" laga ännu? Se till att fixa det direkt nu inför sommarsemestern. Det är billigare och smidigare än någonsin att fixa, men om du väntar kan prislappen stiga.

Fixa direkt. Hos alla försäkringsbolag jag kollat med är det billigare för dig som kund att reparera ett stenskott än att byta ut en hel ruta. Faktum är att hos två bolag: Folksam och Gjensidige är det helt gratis att fixa stenskott. Så se till att få ändan ur vagnen och fixa skadan direkt nu innan sprickan blir större. Hos inget försäkringsbolag kostar det mer än 200 kr att åtgärda stenskott och brukar gå väldigt fort via exempelvis Carglass eller Ryds bilglas. Om du väl måste byta hela rutan brukar det bli minst 1 500 kr i kostnad för självrisken.

Kontakta leverantören först. Hos de flesta går det bra att bara kontakta de som ska åtgärda skadan direkt, istället för att ta omvägen via försäkringsbolagets skadeavdelning. Om du blir tveksam så kolla först på ditt försäkringsbolag hemsida. De brukar ibland lista vilka leverantörer de jobbar med.

Gäller bara de viktigaste fönstren. Möjligheten att billigt få sin ruta fixad gäller inte alla fönster och speglar på bilen. Det är främst huvudrutorna eller vad man ska kalla de: vindrutan, sidoruta, bakruta eller siktruta regeln gäller. Om det uppstår skador på takfönster, lyktor eller spegelglas är det andra villkor som gäller.

Det var allt. Kort och gott. Kör lugnt i sommar!

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023