Gofido logotyp
Alla inlägg

Vad skulle du vilja läsa om?

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2022-08-17 - 2 min läsning

Nu när sommaren är slut och hösten väntar tänkte jag börja med att slänga ut en fråga till dig som läser bloggen: Vad skulle du vilja att jag skriver om i höst?

Några uppslag för att sätta igång tankarna.

Att lojala försäkringskunder betalar mer än nya är det senaste ämnet jag skrev om och det lär du få läsa mer om framöver. FI har utlovat nya regler och branschen ska svara - lär bli spännande! Har du fått omotiverat stora prishöjning, tveka inte att höra av dig!

Är alltid dyrare hemförsäkringar bättre? När jag ställer frågan varför en del inte byter försäkringsbolag brukar det vara en huvudförklaring. Dyrt = bra. Men, stämmer det? Vad bör en försäkring innehålla för skydd?

Finns det försäkringar mot kärnvapenkrig och radioaktivstrålning...? Kanske är en fråga du undrar över när Ryssland härjar runt? Eller vad händer när jag aktiverar min cyberförsäkring som jag köpt för dyra pengar till företaget? Eller vad är viktigast när du ska teckna en hund- och kattförsäkring?

Arbetslöshetsförsäkring, fackavgifter och a-kassa, är också något som kanske börjar skava nu när konjunkturen förväntas försämras? Hur ska du tänka och när är det inte värt det?

Obligatorisk hemförsäkring och erbjudande från fastighetsägaren. Min hyresvärd har börjat ge mig en försäkring inkluderat i hyran. Kan de verkligen göra det? Och, finns det några fördelar med det?

Ja ... det var några uppslag. Om du vill att jag ska skriva om något annat eller om du undrar över något i de ämnen jag skrivit ner inte att höra av dig till henrik@gofido.se eller på Twitter (@Henrik_Senestad).

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023