Bostadsrättstillägg

Ett bostadsrättstillägg lägger du till på din vanliga hemförsäkring för att få ett utökat skydd när du bor i en bostadsrätt. Med Gofidos bostadsrättstillägg får du ett skydd för ditt hem och dina saker och kan därmed känna dig trygg med att vi sitter fint vid din sida och är redo att hjälpa till när det behövs.

Vad är bostadsrättstillägg?

När du bor i en bostadsrätt har du ett större ansvar för allt som finns i den än om du skulle bo i en hyresrätt. Du är bland annat ansvarig för fast inredning som kök och badrum samt ytskikt. Din vanliga hemförsäkring täcker en hel del men inte allt. Skulle du på något sätt vara oaktsam och råka orsaka en eventuell skada kan du bli ersättningsskyldig. Det kan också börja brinna i ditt hus eller vatten kan läcka in från din granne ovanför. Detta kan bli väldigt kostsamt. Gofidos bostadsrättstillägg täcker skador på det som du som bostadsrättsinnehavare är underhållsskyldig för, och du behöver inte oroa dig för att betala ersättning.

Måste du ha bostadsrättstilläggsförsäkring?

Du måste inte ha ett bostadsrättstillägg men vissa bostadsrättsföreningar kräver att alla medlemmar har det. Det finns även vissa föreningar som har ett gemensamt bostadsrättstillägg för alla lägenheter i föreningen. I så fall behöver du inte ha tillägget privat. Fråga din förening när du flyttar in vad som gäller.

Gofido försäkrar din bostadsrätt

Gofido är den aktiva försäkringen där du enkelt kan ta bort och lägga till det som du har behov av att försäkra. Flyttar du till en bostadsrätt lägger du bara till bostadsrättstillägget på din nuvarande hemförsäkring och du har ett fullständigt skydd som är anpassat efter dig.

Med Gofido får du alltid den försäkringslösning som passar dig bäst. Vi har koll på din försäkring och skäller till när du borde betala mindre eller göra ett tillval, eller bara för att säga att allt ser bra ut.

Bostadsrättsförsäkring

 • Bostadsrättstillägg, vad är det och ingår det?

  Om du bor i bostadsrätt är det här ett bra tillägg till din hemförsäkring som ger dig skydd för det man kallar för fast inredning (dvs badrum, kök), och ytskikt (dvs golv, väggar). Det är bra att ha för just de här sakerna kan bli kostsamma vid en eventuell skada. Läs mer om Bostadsrättstillägg här.

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.