Gofido logotyp

Åldersavdrag

Villaförsäkring

Åldersavdrag inom försäkring innebär att ett avdrag görs på din ersättning om din villa, eller de delar som skadats på villan inte är nya.

Åldersavdraget varierar men är oftast någonstans mellan 5-10 procent per år. Anledningen till detta är att en villa minskar i värde ju äldre den blir.

Vad är åldersavdrag i en försäkring?

När din villa blir äldre tappar den i värde vilket gör att du inte kan få ut samma ersättning som du skulle om villan var ny. Därför använder sig försäkringsbolag av ett så kallat åldersavdrag som är ett procentuellt avdrag för varje år. Alla försäkringsbolag har sin egna tabeller på hur stort åldersavdraget är men det kan ligga på mellan 2-15 procent per år. Nya byggnadsdelar får alltid en period helt utan åldersavdrag, även detta varierar men är vanligen på 2-10 år.

Åldersavdrag på villaförsäkring

Din villa kan råka ut för mycket såsom brand, vattenläcka eller skadegörelse. Har du en hemförsäkring för villa kan du få ut ersättning för reparationskostnaderna som oftast kan vara väldigt höga. Det du behöver komma ihåg är att det görs ett åldersavdrag på både kostnad för material och för arbete. Skulle olyckan vara framme finns vi på Gofido alltid vid din sida och tar den kostnad för reparation som är kvar efter åldersavdraget. Byggfirman som utför arbetet fakturerar oss direkt för den delen och du får sedan en faktura för mellanskillnaden.

Maxbelopp på åldersavdrag

Som ett skydd för dig finns det ett maxbelopp på hur mycket åldersavdrag som kan göras i din villaförsäkring. Beroende på försäkringsbolag ligger detta mellan 10 000-105 000 kronor. Dessutom kan du vanligen dra av köksinredning såsom bänkar och skåp till högst 80 procent, samt alla maskiner till 100 procent.

Gofido skyddar din villa

Gofido erbjuder både hemförsäkring för villa och villaförsäkring som du kan anpassa för att passa dig och ditt hem. Du får alltid ett bra skydd för dig, ditt hem och dina saker och kan känna dig trygg med att vi hjälper dig när olyckan är framme. Oavsett åldersavdrag ligger Gofido fint vid din sida och kan hjälpa dig med allt som rör reparation, ersättning och tillfällig bostad om du inte har möjlighet att bo kvar under tiden.

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023