Gofido logotyp

Ersättning vid vattenskada

Villaförsäkring

Det finns bättre saker än att komma hem och upptäcka att din villa drabbats av en vattenskada! Med Gofidos hemförsäkring för villa kan du vara lugn. Vi ger dig ersättning vid vattenskada och kan hjälpa dig med både reparation och tillfällig bostad om du inte har möjlighet att bo kvar under reparationstiden.

Att få en vattenläcka utan försäkring kan stå dig dyrt. Det kan kosta dig flera hundra tusen om till exempel en vattenledning går sönder eller diskmaskinen börjar läcka så att det blir vattenskador i väggar och golv. Det bästa skyddet mot detta är en hemförsäkring där vattenskada ingår. Gofido har både hemförsäkring för villa och villaförsäkring med utökat läckageskydd som utan konstigheter ger dig ersättning vid vattenskada.

En vattenskada kan komma till på en mängd olika sätt och där du minst anar det, men du kan lita på att Gofido står redo att hjälpa dig när du behöver det. Några exempel på tillfällen där vi kan ge dig ersättning vid vattenskada är följande:

  • Läckage från diskmaskin/vattenberedare/vattenledningar

    Läckage från brustna rör eller ledningar samt hushållsmaskiner såsom diskmaskin är några av de vanligaste anledningarna till att vattenskador uppstår. Med Gofido har du alltid ett grundskydd och har rätt till ersättning vid vattenskador som dessa.

  • Översvämning i källaren

    Får du en översvämning i källaren på grund av att avloppsvatten trycks upp från en golvbrunn kan du få ersättning för de vattenskador som uppstår.

  • Vattenläcka från tak

    Vid en vattenläcka från tak är försäkring en stor trygghet. För att få ersättning för en sådan här skada ska du ha Gofidos villaförsäkring som ger ett utökat skydd mot läckage.

Ersättning för vattenskada i våtrum

Just våtrum är extra känsliga för fuktskada och försäkring täcker inte alltid om du inte uppfyller de krav och regler som finns. Bland annat ska våtrummet vara byggt efter de branschregler som finns och ha täta våtrumsskikt. Uppfylls inte detta finns det en risk för att du inte får någon ersättning vid vattenskada.

Ersättning för merkostnader

En vattenskada kan komma med en del merkostnader såsom högre elkostnader när vattenskadan ska torkas med värmefläktar och kostnader för en tillfällig bostad. Vid de tillfällen dina kostnader är nödvändiga och rimliga kan du få ersättning även för dessa.

Gofido är en modern försäkring vid vattenskada

Vi vill att du ska kunna känna dig trygg i vardagen och erbjuder därför en skräddarsydd försäkring vid vattenskada men även andra olyckor som kan uppstå såsom brand och skadegörelse. Du kan dessutom lägga till de saker som är viktiga för dig såsom, cykel, barnvagn och drulle ifall du har lätt för att vara lite klumpig. Vi är den moderna försäkringen där du endast betalar för att försäkra de saker du faktiskt vill ha försäkrade.

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023