Gofido logotyp

Vad är fast egendom?

Kunskap

Fast egendom är både fastigheten själv och det som hör till den antingen genom en så kallad ändamålsgemenskap mellan föremålet och fastigheten, eller att föremålet mer eller mindre är fast förankrat i fastigheten.

Om du bor i en hyresrätt och bostadsrätt så täcks både fastigheten och det mesta av den övriga fasta egendomen som hör till bostaden av hyresvärden och bostadsrättföreningens fastighetsförsäkring, men viss fast egendom bör du skydda med en hemförsäkring och ett bostadsrättstillägg. Det är där Gofido kommer in i bilden.

Fast egendom hyresrätt

I en hyresrätt är det framförallt inglasad balkong, markis och TV antenn/parabol som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas av annan försäkring som ingår i Gofidos hemförsäkring. Övrig fast inredning har din hyresvärd ansvaret för.

Fast egendom bostadsrätt

I en bostadsrätt finns större behov av att skydda fast egendom i din bostad då du är underhållsskyldig för mycket mer av den fasta inredningen, därför är bostadsrättstillägg ett bra tillägg. Kontrollera med din bostadsrättsförening då de denna ibland ingår i avgiften till föreningen. Bostadens ytskikt som tapeter och golv, kök, badrum och vitvaror är några av sakerna som täcks av Gofidos bostadsrättstillägg och du kan få ut ersättning om en skada skulle ske.

Gofido finns vid din sida

Gofido är en lojal hund som alltid finns vid din sida när något plötsligt sker på din fasta egendom. Med oss kan du känna dig trygg utan att du får betala för mycket. Vi skräddarsyr din hemförsäkring efter dina behov och du väljer själv vad du vill ska ingå. Du kommer sänka din försäkringskostnad och ändå få det rätta skyddet för dig. Byt till Gofido idag och börja spara pengar. Kontakta gärna oss om du har några frågor rörande vilken egendom som ingår i din försäkring.

Kunskap

Vad ingår i er hemförsäkring?

Vad är fast egendom?

Vad är lös egendom?

Vad är lösöre?

Vad är självrisk?

Vad ingår i ett överfallsskydd?

Varför är det bra med rättsskydd i en hemförsäkring?

Vad är en ansvarsförsäkring för något?

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023