Mobilförsäkring

Visst är det tråkigt när du tappar din mobil och skärmen går i tusen bitar? Idag använder vi våra telefoner så mycket att de flesta av oss tappar den då och då, vissa oftare än andra. Tillhör du den skaran som gör det ofta rekommenderar vi att du tecknar Gofidos allriskförsäkring som ett tillägg på din hemförsäkring. Då har du alltid det bästa skyddet för din mobil och för andra saker du väljer att försäkra.

Förvara din mobil säkert

Tänk på att din mobiltelefon räknas som stöldbegärlig egendom så förvara den säkert när du är utanför din bostad. Köp gärna ett skydd till din telefon så är det mindre risk att den går sönder om du tappar den.

Rätt hemförsäkring för din mobil

Täcker din hemförsäkring din mobiltelefon? I Gofidos hemförsäkring är din mobil alltid försäkrad till sitt marknadsvärde. Detta innebär att en stulen mobil täcks av din hemförsäkring om det skett vid inbrott i hemmet eller till exempel vid ett överfall. En mobil som går sönder för att du tappar den täcker vår hemförsäkring om du har allrisktillägget. Med ett allrisktillägg får du den rätta mobilförsäkringen till rätt pris. Du kan känna dig trygg med att Gofido vaktar din mobil och hjälper dig när olyckan har varit framme.

Exempel! Du är på ditt sommarställe och går ut på bryggan för att ta en skön sommarbild och plötsligt tappar du telefonen i vattnet. När du får en vattenskadad mobil finns allriskförsäkringen som du kan välja till vår hemförsäkring här och ersätter dig.

Hos Gofido betalar du för det du ska

Till skillnad från traditionella försäkringsbolag så förstår vi att alla inte äger samma saker och bör därför inte betala för att ha samma ägodelar försäkrade. När du köper vår hemförsäkring med allrisktillägget bestämmer du själv vad som ska ingå, som din mobil, och betalar endast för de saker du har valt. Därmed betalar du precis det pris du ska betala och inte för att försäkra en brygga, gräsklippare och barnvagn som du inte äger. Det gör du hos många andra försäkringsbolag.

Tilläggsförsäkring

 • Vad är drulleförsäkring och ingår den?

  Vi kallar drulleförsäkring för allriskförsäkring och den kan du lägga till som ett tillval i din hemförsäkring. Den är bra att ha vid plötsliga och oförutsedda skador. Den kallas ofta för ”drulle” och ersätter dig om dina saker går sönder eller om du tappar något. Faktiskt också om du själv råkar slå sönder något hemma.

  Många av de skador som anmäls ersätts genom ”drulle”, därför rekommenderar vi att du lägger till det i din försäkring. Läs mer om drulle här.

 • Allriskförsäkring, vad är det?

  Allrisk är samma sak som ”drulle”, och ersätter dig om du har otur och dina saker går sönder eller om du tappar bort något. Vi rekommenderar att alla har den här tilläggsförsäkringen eftersom många av de skador som anmäls ersätts genom just allriskförsäkringen. Läs mer om allrisk här.

 • Jag har ingen cykel, kan jag välja bort det i min försäkring?

  Ja, det är det som är så fiffigt med Gofido. Försäkring för cykel, barnvagn, golfutrustning och vapen kan väljas till som separata moment och ingår inte i försäkringen om inte du vill de

 • Jag har en ny dyr cykel, kan jag försäkra den hos er?

  Vår idé är att du bara ska behöva försäkra dyra saker som du faktiskt har, inte dyra saker som grannen har. Därför har vi lagt cykelförsäkringen som ett tillval som du kan välja när du faktiskt har en cykel du vill försäkra. Läs mer om cykelförsäkring här.

 • Är min mobil försäkrad hos er?

  Ja, i vår hemförsäkring ingår din mobil. Den är försäkrad till sitt marknadsvärde om den blir stulen vid inbrott hemma, vid fickstöld eller överfall. Om du tappar din mobil och till exempel glaset spricker behöver du ha vår allriskförsäkring för att få ersättning. Läs mer om mobilförsäkring här.

 • Jag har ärvt en klocka av min farmor, ingår den i min hemförsäkring?

  Om du har en klocka till ett värde under 50 000 kr så ingår den i din hemförsäkring och är skyddad mot stöld, brand och vattenskador. Om du vill vara extra trygg med din klocka kan du teckna vår drulleförsäkring så får du ersättning även om du skulle tappa den i backen. Läs mer om klockförsäkring här.

 • ingår olycksfall?

  Tyvärr inte när du är hemma. Däremot i din reseförsäkring hjälper vi till om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.

 • Hur anmäler jag en skada?

  Du anmäler din skada enkelt direkt pågofido.se eller klicka här. Sedan kan du följa ditt skadeärende under”mina sidor”och skulle vi behöva någon mer information så hör vi av oss till dig.

 • Hur garanterar ni min ersättning vid skada?

  Bra fråga, vi har ju inte hunnit bygga en långvarig relation ännu men du kan vara trygg i att vi samarbetar med erfarna och ekonomiskt trygga bolag, till exempel Neu Re som är en del av Munich Re(ett av världens största återförsäkringsbolag.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.