Gofido logotyp
Alla inlägg

Att tänka på vid flytt

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2021-01-07 - 3 min läsning

Idag går det att läsa i Svenska Dagbladet om min och min familjs flytt till Norrköping och om hur allt fler väljer att flytta från Stockholm. Läs gärna artikeln här.

Vad gäller då vid flytt av hemförsäkring? Det vanliga är att det faktiskt går att flytta med sin hemförsäkring. Eller säga upp utan bindningstid och teckna en ny är väl egentligen en mer korrekt beskrivning vad som händer. Du anmäler din flytt hos ditt befintliga försäkringsbolag och kompletterar med nya uppgifter så brukar det vara klart.

En flytt ger också möjlighet att byta försäkringsbolag. Mitt tips är att helt enkelt fråga efter pris hos 2-3 st, kanske hos en stor och två mindre. Hos Länsförsäkringar, eftersom de heter just "län" i namnet, har helt olika prissättningar beroende på vilket län eller region du befinner dig i. De brukar skilja mest. If som sätter pris mer efter individen skiljer sig vanligtvis minst. Men, fråga runt, i inlägget Felval kostar tusenlappar, så är Dina försäkringar billigast.

Ett annat vanligt misstag är att glömma att säga upp din försäkring ifall du flyttar ihop med någon. Det behövs bara en försäkring per hushåll. Fast det mest vanliga är nog annars att glömma att lägga till bostadsrättstillägg när du flyttar från en hyresrätt till en bostadsrätt. Det brukar inte kosta många kronor, men kan bli en dyrköpt läxa ifall det blir vattenläckage eller liknande.

Sedan, kom ihåg, vid byte av försäkringsbolag kan du alltid ange att försäkringen ska börja gälla vid ett senare datum. Det betyder att du kan byta bolag idag när du tänker på hemförsäkring, men sätta att den ska börja gälla om, säg 3 månader, när du faktiskt flyttar.

Väl mött

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2022