Gofido logotyp
Alla inlägg

Byta försäkringsbolag

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2021-12-16 - 2 min läsning

Konsten att byta försäkringsbolag kan verka svårbemästrad. Men, förtrösta ej, likt allt annat här i livet blir det lättare desto mer du lär dig. Och tillslut kommer du kunna byta försäkringsbolag mitt i natten. Här kommer några tips på vägen mot mästertiteln.

1. Jämför i god tid. Likt med bolånen är det bra att vara ute i god tid. Avsätt en 5 minuter och titta runt. Ett stort och två-tre små bolag brukar ge dig en bra vägledning vilket pris du kan förvänta dig. Testa att pruta på ditt befintliga bolag - ibland överraskar de!

2. Leta upp slutdatum. Tyvärr är du som försäkringskund ofta inlåst på 1 år i taget! Det motsvarar straffvärdet du får för stöld eller ringa misshandel. Leta upp vilket slutdatum eller förnyelsedatum din nuvarande försäkring har. Sätt det datumet när du tecknar din nya försäkring så börjar den nya gälla vid den tidpunkten. Du kommer själv behöva säga upp din gamla försäkring någon eller några månader i förväg.

3. Jämför villkor på det som betyder nått. Likt när du köper en dator eller något annat tekniskt är det ibland lätt att fastna vid specifik prestanda. På datorn kanske det är processorkraft, med en försäkring kan det vara antal resdagar som försäkringen gäller. Betala för det du behöver och inte för luft. Om du brukar resa på långresor över 30 dagar, välj en försäkring som inkluderar det, men om du åker på en weekendresa då och då och den obligatoriska charterveckan på höstlovet så strunta i det. Då räcker 30 dagar i följd gott och väl. En försäkring blir inte per automatik bättre för att den har generösa villkor på en punkt.

Väl mött

Henrik

Vidare läsning: 3 tips för billigare och bättre hemförsäkring

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2022