Gofido logotyp
Alla inlägg

#klaraskadan - Cykelolycka i slowmotion

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2021-02-25 - 2 min läsning

Det var strax efter nyår då Klara och hennes man skulle cykla ner till stan. Vid ett trafikljus bromsade plötsligt bilen framför dem in kraftigt till följd att paret också tvingades bromsa in. Hjulen på cyklarna tappade fästet och de båda föll i slowmotion ner mot marken.

Som tur var hade paret båda hövdinghjälmar, en sorts cykelhjälm som löser ut en airbag när du faller mot marken. Det tråkiga är att hjälmarna kostar ca 3 000 kr st och är förbrukade när de väl lösts ut.

Klara kollade då med hennes försäkringsbolag If om de skulle kunna få hjälp med kostnaden. Hon fick då ett nekande svar då paret precis hade flyttat och i flytten växlat ner försäkringsskydd. Tidigare hade hon kunnat få ersättning.

Till saken hör att Klara och hennes man tillfälligt flyttat från deras bostadsrätt till en hyresrätt. Som en del i flyttanmälan hade de av misstag byt storlek på "paket" hos If, som går mellan Hem, Hem Extra och Stor Hem. Nu är hon självklart missnöjd och funderar på att byta försäkringsbolag.

Mitt råd: Här gäller det att stå på sig. När jag läser på Ifs hemsida så står det att skada och stöld av hövdinghjälm inte ingår i det minsta paket. Men, däremot ingår skada på egendom vid en trafikolycka, vilket jag nog skulle vilja hävda att det här är även fast ingen kommit till skada. Så stå på dig Klara! Och, kom ihåg, du kan alltid klaga hos handläggarens chef om du inte är nöjd.

Väl mött

Henrik

Läs vidare: Intervju med Tomas Nelander om skadehantering

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023