Gofido logotyp
Alla inlägg

Se upp för rabattmonstret

Henrik Senestad
Henrik Senestad, Försäkringsekonom Gofido
2022-04-13 - 2 min läsning

Påsken är full av karaktärer och historier. Vi firar judarnas uttåg från Egypten, sörjer Jesus död och gläds över hans uppståndelse. Påskharen gör entré och gömmer ägg full av godis i var mans trädgård. Vad erbjuder då försäkringsbranschen? Rabattmonstret! Huhaligen, det är en riktigt best. Låt mig berätta!

Det började egentligen i tidernas begynnelse när skadefria år fortfarande belönades och svenskarna var fulla av ansvar och måttfullhet. Då kom någon på idé att vi kanske skulle börja erbjuda rabatter för att locka in kunderna. Inte till alla givetvis, utan bara till de nya kunderna. För annars så minskar vi ju vår lönsamhet - så kan vi faktiskt inte ha det!!

Fackföreningarna sa: "men så kan ni ju inte göra. Ni måste börja ge oss rabatter först." Okej, svarade försäkringsbolagen då, men glömde att berätta att de samtidigt gick vidare med planen att ge 5, 10, 15% rabatt till nya kunder så skillnaden mellan att ha en fackrabatt och inte är ibland försvinnande liten.

Annars fungerar rabattmonstret så att du får en rabatt när du blir ny kund. Ibland är den tillfällig och explicit som hos If (...om du läser det finstilta) eller så försvinner den när du köper en ny bil och tappar "förmånsrabatten" eller "samlingsrabatten". I många fall är den dold och du märker den först när de höjer din försäkring med 5%, trots att försäkringspriserna för andra gått upp med 3%.

Likt alla monster skyr rabattmonstret ljus. Därför är det viktigt att berätta om de prishöjningar som drabbar dig. Just i det här fallet kan det faktiskt vara rätt vapen att "spy galla", som det så fint heter, över prishöjningarna och de bolag som genomför de. Om du vill berätta din historia så hittar du mig alltid på henrik@gofido.se eller på Twitter under @henrik_senestad.

Väl mött och Glad Påsk! =)

Henrik

Henrik Senestad
Henrik Senestad
Försäkringsekonom Gofido

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023