Bostadsrättsförsäkring

Vet du om du har en bostadsrättsförsäkring och vad som i så fall ingår i den? Vi är många som inte vet vad vi faktiskt betalar för våra försäkringar och det tycker vi behöver förändras.

Med Gofidos bostadsrättsförsäkring får du rätt skydd för din bostadsrätt. Det kanske du kan få hos många andra försäkringsbolag också men skillnaden är att vi skräddarsyr försäkringen efter din livssituation och du betalar endast för att skydda saker som du faktiskt äger. Traditionella försäkringsbolag har en och samma bostadsrättsförsäkring för alla men här kan ju inte varenda människa passa in, eller hur?

Vad är bostadsrättsförsäkring?

I princip hur du än bor är det ett måste med en hemförsäkring av något slag. Bor du i en bostadsrätt så är det starkt rekommenderat att du skaffar en bostadsrättsförsäkring som skyddar dig, din familj och dina ägodelar.

Som bostadsrättsägare har du ett extra stort ansvar att ta hand om din bostad i jämförelse med om du bor i en hyresrätt där hyresvärden har det största ansvaret. Du är ansvarig för nästan allt i din lägenhet och om olyckan skulle vara framme kan din bostadsrättsförening eller granne kräva dig på pengar. Detta kan bli en dyr historia om du inte är försäkrad, därför kräver till och med många bostadsrättsföreningar att alla medlemmar ska ha en hemförsäkring för bostadsrätt.

Med Gofidos hemförsäkring för bostadsrätt får du rätt skydd och kan känna dig trygg. Vi finns här när du behöver oss som mest, utan dolda avgifter och dyra mellanhänder.

Vad täcker din hemförsäkring för bostadsrätt?

Vår bostadsrättsförsäkring ger rätt skydd för dig, ditt hem och dina saker. Du bestämmer själv vad du vill ska ingå men här är några exempel som vår hemförsäkring för bostadsrätt täcker.

 • Skador i lägenhet

  Din hyresvärd eller bostadsrättsförening har ett visst ansvar när det kommer till skador i din lägenhet men långt ifrån alla. Vår hemförsäkring täcker alltid skador som orsakas på grund av brand, vatten eller oväder. Det kan till exempel vara att brödrosten börjar brinna eller att diskmaskinen läcker och orsakar en vattenskada. Gofido finns här när olyckan är framme och hjälper dig med allt från kostnaden för att reparera skadorna till boende under reparationstiden.

 • Diskmaskinen läcker vatten

  Drabbas du av en vattenskada så är du oftast ansvarig för alla skador i din lägenhet, även om vattenläckaget skulle komma från en grannes lägenhet. Det är inte kul att komma hem till en diskmaskin som har läckt och orsakat en stor vattenskada i ditt nya kök. Du kan dock vara lugn. Vi hjälper dig mitt i krisen med bland annat kostnad för reparation. Kan du inte bo kvar hemma på grund av skadorna hjälper vi dig även med detta.

 • Stulna saker

  Visst är det tråkigt att inte få ha sina saker ifred? Tyvärr sker inbrott alltför ofta men vår försäkring för bostadsrätt ger dig ersättning för saker som blir stulna vid ett inbrott. Med en vanlig bostadsrättsförsäkring betalar du en standardkostnad som inkluderar saker som gräsklippare, cykel och TV. Detta är saker du kanske inte ens äger! Vi tycker inte du ska behöva betala för saker du inte har och erbjuder därför en flexibel försäkring som är anpassad för dig och dina behov.

 • Råkat orsaka en olycka och blir skadeståndsskyldig

  En hemförsäkring för bostadsrätt är inte bara ett skydd för din lägenhet och saker i den utan även för dig och din familj. En olycka händer så lätt. Råkar du orsaka en skada på någon annan eller deras saker finns det en risk att du blir stämd och behöver betala skadestånd. Då finns vi här för dig. Vi sitter fint och väntar ivrigt på att ge dig trygghet när livet vänds upp och ner!

 • Tillägg för extra skydd

  Vi vet att varje person är unik och alla behöver inte samma skydd. Därför har vi flera olika tillägg för din hemförsäkring.

  • Bostadsrättstillägg för fast inredning och ytskikt i lägenheten.
  • Drulleförsäkring (allriskförsäkring) för dina saker.
  • Reseförsäkring för en säkrare resa.
  • Rättsskydd för hjälp vid tvister i rätten.

Skaffa en modern försäkring för bostadsrätt

Vi på Gofido anser att försäkringar är något som borde vara personligt. Andra försäkringsbolag har bara bestämt sig för att alla med ett hem äger en gräsklippare, brygga och en båt och därför betalar du för detta i din bostadsrättsförsäkring. Men om du inte äger dessa sakerna, ska du verkligen betala för att ha dem försäkrade varje år då? Det tycker inte vi!

Vår bostadsrättsförsäkring viftar på svansen och antar utmaningen att förnya försäkringstänket och ta det in i framtiden – En aktiv försäkring för bostadsrätt!

En aktiv bostadsrättsförsäkring

Med en aktiv försäkring menar vi att din försäkring behöver ändras med tiden precis som ditt liv förändras. Även om du flyttar från en bostadsrätt till en annan så kan omständigheterna förändras, då bör även din försäkring förändras. Du kanske flyttar till något större, får barn eller går igenom en skilsmässa. Gofido nosar ständigt upp nya försäkringslösningar som passar dig och din nya livssituation. På så vis vet du att du alltid har rätt försäkring och inte betalar massor med pengar i onödan.

  Vi skräddarsyr försäkringen efter din personliga situation och dina behov.

  Du får en lägre månadskostnad eftersom du bara betalar för sakerna du äger.

  Du får ut rätt ersättning som är anpassad efter dig när det hänt något.

Gofido skapar den smarta hemförsäkringen

Vi har insett att det är något galet med systemet och det är dags att bita ifrån. Försäkringar har inte utvecklats på över hundra år vilket gör att affärsmodellen inte är anpassad efter det liv vi lever idag. Detta ska vi ändra på och erbjuder nu försäkringar som är perfekta för just dig. Följ med oss på resan mot en rättvis försäkringsbransch där du bara betalar för det du behöver.

Vanliga frågor om bostadsrättsförsäkringar

 • Bostadsrättstillägg, vad är det och ingår det?

  Om du bor i bostadsrätt är det här ett bra tillägg till din hemförsäkring som ger dig skydd för det man kallar för fast inredning (dvs badrum, kök), och ytskikt (dvs golv, väggar). Det är bra att ha för just de här sakerna kan bli kostsamma vid en eventuell skada. Läs mer om Bostadsrättstillägg här.

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.