Hemförsäkring för hyresrätt

Hyr du en bostad är det rekommenderat att du har en hemförsäkring för hyresrätt att skydda dig själv, din bostad och dina saker med. Utöver skyddet för ditt hem ingår bland annat ansvarsförsäkring och reseskydd i din hyresrättsförsäkring.

Det är aldrig ett måste att ha en hemförsäkring när du bor i en hyresrätt, men händer det något och du inte har en kan det stå dig dyrt. Bor du i en hyresrätt har din hyresvärd det största ansvaret för fast inredning som golv, väggar och tak men händer det något med dig eller dina saker i lägenheten så är du själv ansvarig för detta.

Vad är hyresrättsförsäkring?

En hyresrättsförsäkring är kort och gott en hemförsäkring för dig som bor i en hyresrätt. Den ger dig ett grundläggande skydd mot skador som kan hända dig och dina saker både i och utanför hemmet. Det fina med en hyresrättsförsäkring är att alla som bor i hushållet automatisk blir försäkrade, så länge de är skrivna och folkbokförda på adressen. Med Gofidos hemförsäkring för hyresrätt kan du med andra ord alltid känna dig trygg med att hela familjen har det skydd de behöver. Gofido vaktar er och hjälper er när det behövs.

Måste du ha en hyresrättsförsäkring?

Det finns endast en försäkring du måste ha enligt lag och det är en trafikförsäkring för din bil. Med de sagt är det alltså inte ett måste att skaffa en hemförsäkring för hyresrätt, men skulle något hända och du inte är försäkrad riskerar du att få betala av kostnaderna för det som inträffat resten av livet. Med Gofidos hyresrättsförsäkring är du alltid skyddad och behöver inte oroa dig för att stå själv med en massa tråkiga kostnader om något händer.

Vad täcker din hyresrättsförsäkring?

I Gofidos hemförsäkring för hyresrätt får du alltid ett grundskydd och kan sedan anpassa försäkringen efter dina behov. Du väljer själv vilka saker du vill ska ingå och kan köpa till de tillägg du känner du behöver. Hyresrättsförsäkringen täcker alltid nedanstående händelser:

 • Skador på din hyresrätt

  Det flesta skador som rör din hyresrätt är din hyresvärd ansvarig för, men ibland kan oturen vara framme och du kan råka ut för en skada på fast inredning, som exempelvis en inglasad balkong eller nya vitvaror som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas genom annan försäkring

 • Stöld och skador på dina saker

  I din hyresrättsförsäkring ingår det alltid ett skydd för de saker du själv har valt både i och utanför hemmet. Har du oturen att få inbrott i hemmet och dina saker blir stulna eller om dina saker förstörs när du är ute någonstans så har du oftast rätt till ersättning. Tänk bara på att när det kommer till stöldbegärliga saker som till exempel mobil, dator och smycken är det viktigt att du är rädd om dem och förvarar dem säkert.

  Tips! Är du lite extra otursförföljd eller glömsk kan du lägga till Gofidos allrisktillägg på din hemförsäkring. Då får du ett utökat skydd för dina saker och kan få ersättning även om du råkar orsaka en olycka själv.

 • Reseförsäkring för att vara trygg på resa

  Du kan alltid känna dig trygg på din resa när du har vår hemförsäkring för hyresrätt. Det ingår ett skydd i hela världen i 30 dagar där du får hjälp om du skulle bli sjuk på din resa, dina saker skulle bli stulna eller förstörda samt om du skulle vara med om en olycka. Reseskyddet kan ge dig ersättning om du till exempel måste flygas hem akut vilket kan kosta väldigt mycket.

  Tips! Vill du ha ett extra skydd på din resa kan du lägga till Gofidos restrubbelförsäkring. Tänk bara på att kolla upp vilka försäkringar du får genom ditt kreditkort när du betalar resan eller via ditt flygbolag som du åker med så att du inte blir dubbelförsäkrad.

 • Överfallsförsäkring om du är under 26 år

  Är du under 26 år får du alltid ett överfallsskydd från Gofido. Skulle du råka ut för något så tråkigt som en misshandel eller ett sexualbrott har du rätt till att få ersättning. Kontakta oss så gör vi en egen bedömningen av fallet även om inte gärningsmannen blir dömd. Är du äldre en 25 år kan du enkelt lägga till ett överfallsskydd på din hemförsäkring så att du kan känna dig trygg i vardagen.

Gofido utmanar de traditionella bolagen

Vi på Gofido har jobbat många år i försäkringsbranschen och har insett att något är fel. De traditionella bolagen antar att alla människor äger samma saker och tar ut en månadskostnad därefter. Därmed betalar de flesta för mycket för sin hemförsäkring. Gofidos försäkring anpassar vi efter dina behov så att du alltid får det skydd du behöver utan att behöva betala för saker du inte har. Du kommer att sänka din månadskostnad för försäkringar och fortfarande kunna känna dig trygg. Hos de traditionella bolagen betalar de allra flesta mycket mer än vad de får tillbaka från sin hemförsäkring. Detta gynnar endast försäkringsbolagen och inte dig, vilket vi tycker känns fel. Därför startade vi Gofido.

Gofido har hyresrättsförsäkringen för just dig

Med Gofido får du en jakthund som brinner för att alltid hitta den perfekta försäkringslösningen just för dig. Vi håller koll på din hyresrättsförsäkring och kommer med nya förslag när något i ditt liv förändras. Det kan vara att du flyttar, skaffar barn eller köper en ny cykel. Vi jobbar aktivt för att du alltid ska ha det bästa skyddet för just dig och din familj till rätt pris. Byt till Gofido idag så tar vi hand om hela bytet åt dig och voffar till när det är färdigt. Har du några funderingar på hur vår försäkring fungerar är du alltid välkommen att höra av dig till oss, vi svarar gladeligen på dina frågor.

Vanliga frågor om din hyresrättsförsäkring?

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador. Läs mer om varför du bör ha en hemförsäkring här.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.