Gofido logotyp

Reseförsäkring

En reseförsäkring ingår i alla hemförsäkringar och ger dig ett reseskydd när du är utomlands. Det grundläggande reseskyddet räcker oftast om du ska iväg på en vanlig semester. Ska du på en mer utmanande resa framförallt med flyg kan du köpa till en speciell resetrubbelförsäkring.

I din hemförsäkring från Gofido ingår det ett reseskydd som gäller för privata resor som varar mer än två dygn. Du kan få ersättning om du till exempel skulle bli sjuk eller vara med om en olycka. Skulle du behöva ett utökat skydd på din resa kan du skaffa Gofidos resetrubbelförsäkring som är mer omfattande.

Vad är reseskydd i din hemförsäkring?

Reseskyddet som ingår i din hemförsäkring ger dig ett grundläggande skydd på din resa. Du kan få ersättning för händelser som kan bli mycket dyra. Till exempel om du blir sjuk och måste transporteras hem eller blir inlagd på sjukhus utomlands. Hos Gofido gäller reseskyddet i din hemförsäkring i 30 dagar vart du än reser i världen men det kan förlängas om du skulle vara borta en längre tid. Reseskyddet gäller för alla som omfattas av hemförsäkringen så hela familjen kan känna sig trygg.

OBS! Tänk på att vissa fartfyllda aktiviteter inte täcks av din hemförsäkring som skärmflygning eller fallskärmshoppning och att du inte täcks av den vanliga hemförsäkringen under resa sent i graviditet. Kolla upp innan du åker vad som gäller för just dig.

Vad är reseförsäkring för utökat skydd?

På Gofidos hemförsäkring kan du lägga till ett tillägg som ger dig ett mer omfattande skydd för resetrubbel. Tänk på att om du betalar din resa med ett kreditkort eller tecknar en extra försäkring via ditt flygbolag när du bokar din resa så ingår ofta en försäkring för resetrubbel. Undersök vad som ingår där innan du tecknar Gofidos omfattande resetrubbelförsäkring för din resa så att du inte blir dubbelförsäkrad. Med Gofidos resetrubbelförsäkring får du ett omfattande skydd och det ingår till exempel avbeställningsskydd, resestartskydd, anslutningsskydd, personförseningsskydd, ersättningsresa, ersättning för inställd aktivitet och ersättning för bagageförsening.

Avbeställningsskydd i din reseförsäkring

Ett avbeställningsskydd ingår i din hemförsäkring om du har köpt till ett resetillägg. Det kan även ingå om du har köpt en separat reseförsäkring eller ett avbeställningsskydd när du bokar din resa. Ta reda på vilket skydd du har för avbeställningar innan du åker och gör en riskvärdering för om det är något du behöver ha.

Avbeställning av en paketresa

Har du bokat en paketresa får du ett skydd utifrån något som kallas för paketreselagen. Detta innebär att om UD avråder från resor till ett visst land kan du avbeställa resan, så länge den inte har påbörjats. Tänk på att din reseförsäkring inte gäller i länder som UD avråder att resa från.

Vad täcker din reseförsäkring?

Hos Gofido har du alltid ett bra grundskydd för plötsliga händelser när du är ute och skaffar dig nya minnen på din resa. Oavsett om du väljer att åka på en äventyrlig skidsemester i Österrike eller en avslappnande SPA-vistelse i Budapest så kan det ske något oväntat som gör att du behöver hjälp från din försäkring. Med Gofidos reseskydd får du alltid hjälp vid följande tråkiga händelser.

Sjukdom och olycksfall

Har du oturen att bli sjuk eller råka ut för olycka utomlands så kan det i värsta fall kosta dig miljoner. Du kan till exempel få ersättning för sjukhuskostnader eller kostnaden för hemresa till Sverige om du eller någon närstående behöver transporteras hem. Du kan även få ersättning för outnyttjade resdagar som du missar, ett litet plåster på såren.

Stulna och skadade saker

Du får alltid ett skydd för dina saker med Gofidos hemförsäkring både när du är hemma och på resa. Har du med dig saker som du är extra rädd om på din resa som golfutrustning eller jaktvapen har vi en tilläggsförsäkring för detta. Även dina saker ska ha en trygg resa.

Överfallsskydd

Överfallsskydd ingår i vår hemförsäkring när du är under 26 år och därefter kan du köpa till det. Har du överfallstillägget gäller även detta när du är utomlands. Du får ersättning om du skulle ha oturen att till exempel råka ut för en misshandel. Likaså gäller ditt ansvarskydd när du är ute på resa.

Rätt förutsättningar för en säker resa

Gofido är alltid redo när du är ute på semester men för att kunna vara extra trygg på din resa finns det lite du kan tänka på att fixa innan du åker.

  • Kolla upp att alla som ska resa har de försäkringar de behöver. Det går oftast inte att lägga till försäkringar när du är iväg på din resa så detta behöver göras innan du åker.

  • Har du en kronisk sjukdom eller nyligen blivit medicinskt behandlad kan det vara bra att göra en medicinsk förhandsbedömning så att du vet att det är okej att resa.

  • Beroende på vart du ska åka kan du behöva vaccinera dig för att undvika att bli sjuk. Detta bör du kolla upp i god tid innan du åker.

  • Kolla upp landet du ska åka till innan du åker. Är det något speciellt du behöver tänka på när det kommer till säkerhet.

Reseskydd i en hemförsäkring som passar dig

På Gofido vet vi att alla människor är olika och erbjuder därför en skräddarsydd hemförsäkring där du själv väljer vad som ska ingå. Du kan enkelt lägga till och ta bort saker när något i ditt liv förändras så att du får det skydd du behöver utan att betala för mycket. Vi tycker att försäkringsbranschen har halkat efter och det är nu dags att förändra hela branschen och den in i nutiden. Hör av dig till Gofido så berättar vi mer om vad vi gör annorlunda som kommer att sänka din månadskostnad och samtidigt ge dig rätt ersättning när något händer.

Vanliga frågor om Reseförsäkringar

Ingår reseförsäkring?

Vad ingår i min reseförsäkring?

Gäller min reseförsäkring för alla i resesällskapet?

Kan jag ha flera reseförsäkringar?

Ingår avbokningsskydd?

Vad gäller om mitt flygbolag går i konkurs?

Ingår ersättning om mitt bagage är försenat?

Vad gäller om mitt flyg är försenat eller ställs in?

Vad gäller vid en katastrofsituation utomlands?

Vad gör jag om jag blir sjuk under min resa?

Om jag ska resa längre än 30 dagar, behöver jag något extra skydd?

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023