Hemförsäkring student

Att vara student och leva på studiebidrag kan vara en utmaning, och då är kanske inte hemförsäkring det första du tänker att du ska lägga pengar på. Tänk om! En hemförsäkring kan vara din räddning om du, ditt hem eller dina saker skulle råka ut för en olycka och du behöver få ersättning. Tänk på att du ska vara folkbokförd på den bostad som hemförsäkringen ska gälla för.

Mer än en hemförsäkring för dig som student

En hemförsäkring när du är student och knappt har några saker kanske känns onödigt men en hemförsäkring är så mycket mer. Det ingår alltid ett visst skydd för de saker du har både i och utanför din bostad. Skulle det hända något med din laptop som är så viktig när du studerar rekommenderar vi vårt allrisktillägg för att få ersättning om du exempelvis råkar spilla kaffe över tangentbordet. Är du under 26 år får du även alltid ett överfallsskydd som innebär att du kan ha rätt till ersättning om du skulle bli misshandlad eller råka ut för ett sexualbrott. Utöver ett skydd av dina saker och överfallsskydd så ingår bland annat reseskydd och ansvarsskydd alltid som basmoment i vår hemförsäkring hos oss. En hemförsäkring som studenter kan känna sig trygga med.

En studentförsäkring för dig och ditt hem hos Gofido

Det som är bra med Gofido är att vi har lång erfarenhet av försäkringar och vet därmed vad som funkar och inte funkar. Hos oss väljer du själv belopp du vill försäkra och får därför en billigare försäkring än hos många andra bolag där mycket som du inte äger ingår. När ditt liv sedan förändras och du inte är student längre, kanske flyttar till större eller skaffar sambo så förändras din hemförsäkring enkelt med dig. Gofido voffar till när det finns en försäkringslösning som kanske passar dig bättre. En studentförsäkring som den ska vara ­när du måste fokusera på dina studier – enkel och okomplicerad!

Hemförsäkring

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Vad är en hemförsäkring?

  En hemförsäkring är enkelt uttryckt ett försäkringspaket som ger ett skydd för dig och din familj, ditt hem och dina saker, om oturen skulle vara framme. Din hemförsäkring kan då ge dig ersättning om dina saker till exempel stulits eller skadats i en brand.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador. Läs mer om varför du bör ha en hemförsäkring här.

 • Vad ingår i er hemförsäkring?

  I försäkringen ingår

  • Saker (lös egendom, lösöre) som du äger, hyr eller lånar och som du använder privat (ej i jobbet)
  • Pengar som du äger
  • Värdehandlingar som du äger (tex id-handlingar, kontokort och värdepapper)
  • Fast inredning i bostad (inklusive inglasad balkong, markis och TV antenn/parabol som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas genom annan försäkring)

  Läs mer om vad som ingår i din hemförsäkring här.

 • Lösöre

  Lösöre är fysiska saker du har i ditt hem, till exempelmöbler, kläder, husgeråd, konst, elektronik och dina personliga tillhörigheter i allmänheten.

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Har ni en studentförsäkring?

  Absolut, vi erbjuder både bostadsrättsförsäkring och hyresrättsförsäkring till studenter. Vi vet också hur ombytligt livet kan vara när man är student och därför har vi heller inga bindningstider. Dessutom ingår överfallsskydd om du är under 26 år. Läs mer om hemförsäkring för studenter här.

 • Var gäller försäkringen?

  Din försäkring gäller inom Norden för de moment som du har valt ska ingå i försäkringen. Om du har valt att lägga till reseförsäkring gäller den under resa i de länder och under de dagar du valt att lägga till försäkringen.Reseförsäkringen gäller inte för något som inträffat i land eller område dit UD avråder från att resa. Om du flyttar räknas både din gamla och nya bostad som försäkringsställe i 10 dagar från flyttdatum. Tänk då på att du behöver ha anmält flytten till oss.

 • Vilka ingår i försäkringen?

  Försäkringen gäller för dig som privatperson, de du bor med och era personliga saker. Den gäller för dig som försäkringstagare och för övriga personer som är folkbokförda och stadigvarande boende i samma bostad som du.Den gäller också för dina egna barn under 18 år som du har vårdnad för som inte är folkbokförda på samma adress under den tid de vistas hos dig om de inte täcks av annan försäkring.

 • Kan jag själv bestämma vilka försäkringen gäller för?

  När du tecknar en försäkring hos oss anger du vilka som ingå i din hemförsäkring. Du kan däremot inte lägga till någon som inte är folkbokförd och stadigvarande boende i din bostad

 • Har jag någon bindningstid?

  Nej, vi tror inte på att hålla fast dig med bindningstider.Vi vill att du ska vara kvar för att du är nöjd medlem, därför kan du närsomhelst avsluta din försäkring hos oss.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.