Hej! Vi använder cookies för att kunna ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Genom att besöka den här sidan, accepterar du att vi använder cookies.

Vad ingår i hemförsäkring hos Gofido

I Gofidos hemförsäkring ingår det som borde ingå enligt dig. Du får ett skydd för dig, din familj, ditt hem och dina saker och du betalar endast för de saker du faktiskt har. Hos traditionella försäkringsbolag får du betala för saker som gräsklippare, cykel, barnvagn och försenat bagage på flygresa. Men om du inte har dessa saker eller inte åker på flygresa på semestern, ska du ändå betala för detta? Vi anser att den gamla försäkringsmodellen där man klumpar ihop alla människor i samma fack är förlegad och tar nu hemförsäkringen in i nutiden.

Vad täcker hemförsäkring från Gofido

Med Gofidos hemförsäkring får du ett skydd som är skräddarsytt efter dina behov. Basskyddet täcker alltid följande händelser.

 • Du får ersättning för stöld och skadegörelse på dina saker i och utanför bostaden.
 • Du får ersättning för skador på ditt hem och dina saker orsakade av brand, vatten och oväder.
 • Du får hjälp om du blir krävd på skadestånd, så kallad ansvarsförsäkring.
 • Är du under 26 år får du ett överfallsskydd.
 • Du får en reseförsäkring om du blir sjuk, råkar ut för ett olycksfall eller en nödsituation på resa.

Tillägg för extra skydd

Du kan enkelt och smidigt lägga till en tilläggsförsäkring på din hemförsäkring för att utöka ditt skydd om du känner att du behöver det. Ska du iväg på en längre resa kan du behöva ett mer omfattande reseskydd i form av en resetrubbelförsäkring. Brukar du vara klumpig och inte ha koll på dina saker kan en allriskförsäkring, även kallad drulleförsäkring, vara en god idé. Du kan även köpa tillägg för specifika saker som du är rädd om, såsom golfutrustning och jaktvapen. Om du bor i en bostadsrätt bör du lägga till Gofidos bostadsrättstillägg.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad som ingår i hemförsäkring och vilka tillägg du kan göra. Nästan alla betalar för mycket för sin hemförsäkring. Var inte en av dem, byt till Gofido idag. Vi sköter hela bytet och voffar till när det är klart!

Hemförsäkring

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Vad är en hemförsäkring?

  En hemförsäkring är enkelt uttryckt ett försäkringspaket som ger ett skydd för dig och din familj, ditt hem och dina saker, om oturen skulle vara framme. Din hemförsäkring kan då ge dig ersättning om dina saker till exempel stulits eller skadats i en brand.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador. Läs mer om varför du bör ha en hemförsäkring här.

 • Vad ingår i er hemförsäkring?

  I försäkringen ingår

  • Saker (lös egendom, lösöre) som du äger, hyr eller lånar och som du använder privat (ej i jobbet)
  • Pengar som du äger
  • Värdehandlingar som du äger (tex id-handlingar, kontokort och värdepapper)
  • Fast inredning i bostad (inklusive inglasad balkong, markis och TV antenn/parabol som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas genom annan försäkring)

  Läs mer om vad som ingår i din hemförsäkring här.

 • Vad är lösöre?

  Lösöre är fysiska saker du har i ditt hem, till exempelmöbler, kläder, husgeråd, konst, elektronik och dina personliga tillhörigheter i allmänheten.

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Har ni en studentförsäkring?

  Absolut, vi erbjuder hemförsäkring till studenter. Vi vet också hur ombytligt livet kan vara när man är student och därför har vi heller inga bindningstider. Dessutom ingår överfallsskydd om du är under 26 år. Läs mer om hemförsäkring för studenter här.

 • Var gäller försäkringen?

  Din försäkring gäller inom Norden för de moment som ingår i din försäkring. Din reseförsäkring gäller under de första 30 dagarna på resa i hela världen. Reseförsäkringen gäller inte för något som inträffat i ett land eller område dit UD avråder från att resa vid tidpunkten för avresan. Om du flyttar till en ny hyres- eller bostadsrätt gäller din försäkring hos Gofido i en månad från flyttdatum även för din gamla bostad om du anmält flytten till Gofido.

 • Vilka ingår i försäkringen?

  Försäkringen gäller för dig som privatperson, de du bor med och era personliga saker. Den gäller för dig som försäkringstagare och för övriga personer som är folkbokförda och stadigvarande boende i samma bostad som du. Den gäller också för dina egna barn under 18 år som du har vårdnad för som inte är folkbokförda på samma adress under den tid de vistas hos dig om de inte täcks av annan försäkring.

 • Kan jag själv bestämma vilka försäkringen gäller för?

  När du tecknar en försäkring hos oss anger du vilka som ingår i din hemförsäkring. Du kan däremot inte lägga till någon som inte är folkbokförd och stadigvarande boende i din bostad.

 • Har jag någon bindningstid?

  Nej, vi tror inte på att hålla fast dig med bindningstider. Vi vill att du ska vara kvar för att du är nöjd medlem, därför kan du närsomhelst avsluta din försäkring hos oss.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

En försäkring skapad efter dina behov och ditt pris. Vi bygger den åt dig, bevakar förändringar och kommer med förslag.