Om Gofido

Idén är egentligen väldigt enkel. Samla ihop pengar från flera personer till en gemensam reserv. Den som har otur får sedan ta av potten. Det kallas kort och gott försäkring.

Vi skapade inte Gofido för att vi älskar försäkringar. Vi skapade Gofido för att det behövs.

Problemet är att idén inte utvecklats på över 100 år. Idag sitter vi därför med fel, dyra och uppblåsta försäkringar. Som kostar miljarder i onödan. Vi vanliga konsumenter betalar alldeles för mycket för fel saker. Det enda vi vill är att känna en trygghet i att det finns hjälp när det väl behövs – när oturen är framme. Och för detta ska vi inte betala överpriser.

Vårt syfte

Vi har tillsammans 100 års erfarenhet av att ta tillbaka miljarder från storbankerna till oss vanliga människor. Nu vill vi göra samma sak i försäkringsbranschen, som ironiskt nog stått stilla lika länge. Alltför länge har försäkringsdjungeln varit snårig och ärligt talat har den inte varit rätt tråkig också?

Vi finns för dig (och din plånbok). Du betalar helt enkelt för mycket för dina försäkringar, detta har varit den bistra sanningen – fram tills nu. Med Gofidos tjänster erbjuder vi dig något så nytt (och rimligt tycker vi) som aktiva försäkringar.

Smarta, snabba, vakna och aktiva. Varför det, fram tills nu, inte varit möjligt att skräddarsy sin egen försäkring och på så sätt spara en massa pengar övergår vårt förstånd. Nu ändrar vi på det!

Grattis, det här betyder att du inte längre behöver betala för saker du inte har, för visst låter väl det onödigt? Det tycker vi också.

Välkommen till Gofido – framtidens aktiva försäkring

Vi är Gofido

Tillsammans har vi hundra års erfarenhet av att ta tillbaka miljarder i form av avgifter och onödiga kostnader från jättebolag och återföra dem till vanligt folk. Nu tar vi nästa steg. Vi ska hjälpa vanligt folk att ta makten över sitt hem och sin vardag (sina försäkringar). Och det är på tiden. Med nya idéer, tankar och datorkraft tar Gofido svenskarnas hem och vardagsprylar in i 2020-talet.

Frågor om Gofido

 • Kan jag vara trygg i att jag får den ersättning jag har rätt till?

  Bra fråga, vi har ju inte hunnit bygga en långvarig relation ännu men du kan vara trygg i att vi samarbetar med erfarna och ekonomiskt trygga bolag, till exempel Neu Re som är en del av Munich Re (ett av världens största återförsäkringsbolag).

 • Hur kan ni vara billigare än mitt gamla försäkringsbolag?

  Hela vår idé bygger på att du ska vara rätt försäkrad och till rätt pris. Vi använder oss av modern teknik för att prissätta rätt och plocka ihop moduler som är anpassade för dig. Vi är faktiskt först i världen med att individualisera din hemförsäkring så att den byggs utifrån dina behov. Inte en standard som är väl tilltagen. Du behöver med andra ord inte försäkra den cykel du inte har. Därför blir det billigare för dig. Helt enkelt du är försäkrad utifrån dina behov inte grannens.

 • Vad tjänar Gofido pengar på?

  Vi får betalt för de hemförsäkringar vi förmedlar med en del av premien och den ersättningen kommer variera över tid. Vad gäller livförsäkringen har vi valt att inte få någon ersättning alls. Istället kan vi erbjuda dig ett lägre pris.

 • Vilka är EIR?

  Eir är ett nytt försäkringsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Tillsammans med oss på Gofido, och andra samarbetspartners, är deras ambition att utmana de etablerade aktörerna på sakförsäkringsmarknaden genom att vara helt digitala, transparenta och använda effektiva processer för att skapa en ny och digitaliserad försäkringsmarknad.

 • Vilka står bakom Gofido?

  Förutom grundarna bakom Gofido Stefan, Annika, Claes och Gertrud, finns ett starkt investerarteam och ett supertaggat Gofidoteam. Läs mer om Gofido här.

 • Är Gofido ett försäkringsbolag?

  Nej, vi är försäkringsförmedlare och förmedlar hemförsäkringar från EIR som är försäkringsbolaget och vi är ett anknutet ombud till Bliwa. Som försäkringsförmedlare står vi under Finansinspektionens tillsyn i enlighet med lag (2018:1219) om försäkringsdistribution.