Hemförsäkring

Oavsett hur du bor så bör du ha en hemförsäkring för att skydda ditt hem, din familj och dig själv. Du har med största sannolikhet redan en men vet du vad du egentligen betalar för?

Traditionella försäkringsbolag har fungerat likadant i flera hundra år och är inte anpassade efter sättet vi lever på idag. Nu tar vi på Gofido av halsbandet och gör om försäkringsbranschen med en aktiv försäkring. Vi anpassar din hemförsäkring efter dig och dina behov så att du bara betalar för det du ska betala för, utan att ditt skydd blir lidande. Enkelt och rättvist tycker vi!

Bostadsrätt

Äger du din bostad är det viktigt att du har rätt skydd i din försäkring eftersom du som ägare har ett större ansvar. Gofido ser till att du har rätt skydd i din försäkring för både ditt boende, dina saker och din familj och självklart till rätt pris.

Läs mer om bostadsrättsförsäkring

Hyresrätt

För dig som hyr din bostad, oavsett om du hyr i första eller andrahand eller bor inneboende, så ser Gofido till att du har rätt försäkring för dig, din familj och dina saker. Och självklart till rätt pris!

Läs mer om hyresrättsförsäkring

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring är ett grundläggande skydd som ger ersättning om du har oturen att ditt hem eller dina saker blir skadade. För att inga dyra överraskningar ska uppstå bör du skaffa en hemförsäkring som är anpassad efter din bostadssituation. Vi har hemförsäkring för hyresrätt och bostadsrätt som ger rätt skydd för alla i hemmet. Du kan alltid känna dig trygg med att du får det skydd du behöver till rätt pris.

Måste du ha en hemförsäkring?

Det finns endast en försäkring som du måste ha enligt lag och det är en trafikförsäkring om du har en bil. Med andra ord så är hemförsäkring inget du måste ha men nästan varenda person i Sverige skaffar det och detta säger ju något.

Att inte ha en hemförsäkring kan stå dig dyrt om något händer med dig eller dina saker, du kan i värsta fall bli skuldsatt för resten av livet.

Du kanske tänker att du inte behöver en hemförsäkring för att du inte äger så mycket saker av värde. Här kommer det fina med Gofido in. Vår hemförsäkring är anpassad efter dig så du behöver inte betala dyra pengar för saker du inte äger.

Vad täcker din hemförsäkring?

Din hemförsäkring täcker det du vill den ska täcka. Du har alltid ett grundskydd som skyddar dig och ditt hem, sedan väljer du själv vilka saker som ska ingå i din försäkring. Här kommer några exempel på tillfällen när vår hemförsäkring gäller.

 • Skador i lägenhet

  Din hyresvärd eller bostadsrättsförening har ett visst ansvar när det kommer till skador i din lägenhet men långt ifrån alla. Vår hemförsäkring täcker alltid skador som orsakas på grund av brand, vatten eller oväder. Det kan till exempel vara att brödrosten börjar brinna eller att diskmaskinen läcker och orsakar en vattenskada. Gofido finns här när olyckan är framme och hjälper dig med allt från kostnaden för att reparera skadorna till boende under reparationstiden.

 • Glömt dina tända ljus?

  Föreningen där du bor är ansvarig för brandskador i din lägenhet samt i övriga fastigheten, men har du på något sätt varit oaktsam och råkat orsaka en brand så blir du skyldig för skadorna. Detta kan vara något så enkelt som att du glömt släcka dina tända ljus eller lagar mat och glömmer något på spisen som tar eld. Skulle detta hända täcker bostadsrättsförsäkringen upp detta och vi finns här för dig.

 • Stöld och skadegörelse

  Även om du är rädd om dina saker händer det ibland sådant som inte borde hända. Din plånbok kanske blir stulen, du har haft inbrott i ditt vindsförråd eller du kommer hem till ett fönster som har blivit krossat. Med vår hemförsäkring där du själv har valt vilka saker du vill ha försäkrade får du ersättning för stöld och skadegörelse som sker både i och utanför hemmet. Du kan känna dig trygg och betalar endast för det du ska betala. En rättvis försäkring när livet är orättvist!

 • Skadestånd

  Ytterligare en del av vårt grundskydd som ingår i din hemförsäkring är en så kallad ansvarsförsäkring. Även om du inte är klumpig av dig kan det hända att du råkar skada en annan person eller deras saker. Gofido vaktar och skyddar dig om du skulle bli krävd på skadestånd.

 • Reseförsäkring

  Skulle du ha oturen att bli sjuk eller skadas på en resa utomlands och måste flygas hem akut kan detta kosta närmare en miljon kronor. I Gofidos hemförsäkring ingår alltid ett reseskydd som gäller om du blir sjuk, är med om en olycka eller blir bestulen. Detta skydd gäller i hela världen i 30 dagar, ska du vara borta en längre tid kan du förlänga försäkringen.

 • Tillägg för extra skydd

  Anpassa din hemförsäkring ytterligare med de tillägg du känner att du behöver. Hör av dig till oss så går vi tillsammans igenom vilka tillägg som kan vara aktuella för dig och din situation.

  • Bostadsrättstillägg. Ger ett utökat skydd om du bor i en bostadsrätt. Rekommenderas eftersom du har ett större ansvar än om du bor i en hyresrätt.
  • Allriskförsäkring. Kallas även för drulleförsäkring och ger ett extra skydd för plötsliga och oförutsedda skador på dina saker.
  • Resetrubbelförsäkring. En mer omfattande försäkring för din resa.
  • Tilläggsförsäkringar för cykel, barnvagn, golfutrustning, vapen. Varför ska du betala extra för att försäkra en cykel om du inte äger någon? Med Gofidos hemförsäkring kan du enkelt lägga till försäkringar för vissa saker till ett förmånligt pris.

Vanliga frågor om hemförsäkringar

 • Vilken typ av försäkringar har Gofido?

  Vi erbjuder dig en hemförsäkring av din hyreslägenhet eller din bostadsrätt. Du kan även teckna en resetrubbelförsäkring om du vill ha ett större skydd än det som ingår i din hemförsäkring.

 • Vad är en hemförsäkring?

  En hemförsäkring är enkelt uttryckt ett försäkringspaket som ger ett skydd för dig och din familj, ditt hem och dina saker, om oturen skulle vara framme. Din hemförsäkring kan då ge dig ersättning om dina saker till exempel stulits eller skadats i en brand.

 • Måste jag ha en hemförsäkring?

  Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador. Läs mer om varför du bör ha en hemförsäkring här.

 • Vad ingår i er hemförsäkring?

  I försäkringen ingår

  • Saker (lös egendom, lösöre) som du äger, hyr eller lånar och som du använder privat (ej i jobbet)
  • Pengar som du äger
  • Värdehandlingar som du äger (tex id-handlingar, kontokort och värdepapper)
  • Fast inredning i bostad (inklusive inglasad balkong, markis och TV antenn/parabol som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas genom annan försäkring)

  Läs mer om vad som ingår i din hemförsäkring här.

 • Lösöre

  Lösöre är fysiska saker du har i ditt hem, till exempelmöbler, kläder, husgeråd, konst, elektronik och dina personliga tillhörigheter i allmänheten.

 • Vad kostar er försäkring?

  Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

 • Har ni en studentförsäkring?

  Absolut, vi erbjuder både bostadsrättsförsäkring och hyresrättsförsäkring till studenter. Vi vet också hur ombytligt livet kan vara när man är student och därför har vi heller inga bindningstider. Dessutom ingår överfallsskydd om du är under 26 år. Läs mer om hemförsäkring för studenter här.

 • Var gäller försäkringen?

  Din försäkring gäller inom Norden för de moment som du har valt ska ingå i försäkringen. Om du har valt att lägga till reseförsäkring gäller den under resa i de länder och under de dagar du valt att lägga till försäkringen.Reseförsäkringen gäller inte för något som inträffat i land eller område dit UD avråder från att resa. Om du flyttar räknas både din gamla och nya bostad som försäkringsställe i 10 dagar från flyttdatum. Tänk då på att du behöver ha anmält flytten till oss.

 • Vilka ingår i försäkringen?

  Försäkringen gäller för dig som privatperson, de du bor med och era personliga saker. Den gäller för dig som försäkringstagare och för övriga personer som är folkbokförda och stadigvarande boende i samma bostad som du.Den gäller också för dina egna barn under 18 år som du har vårdnad för som inte är folkbokförda på samma adress under den tid de vistas hos dig om de inte täcks av annan försäkring.

 • Kan jag själv bestämma vilka försäkringen gäller för?

  När du tecknar en försäkring hos oss anger du vilka som ingå i din hemförsäkring. Du kan däremot inte lägga till någon som inte är folkbokförd och stadigvarande boende i din bostad

 • Har jag någon bindningstid?

  Nej, vi tror inte på att hålla fast dig med bindningstider.Vi vill att du ska vara kvar för att du är nöjd medlem, därför kan du närsomhelst avsluta din försäkring hos oss.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.