Gofido logotyp

Tilläggsförsäkring

I de allra flesta hemförsäkringar har du ett grundskydd för dig, ditt hem och dina saker. Vissa kan vara i behov av ett utökat skydd och då finns det möjlighet att köpa till en så kallad tilläggsförsäkring. Ett tillägg på din hemförsäkring kan ge dig ersättning för sånt som din hemförsäkring normalt inte täcker.

Alla hemförsäkringar är olika, innan du börjar kolla på vilka tilläggsförsäkringar du behöver bör du kolla upp exakt vad som ingår i din hemförsäkring så att du inte blir dubbelförsäkrad. Väljer du en hemförsäkring hos Gofido hjälper vi dig med tilläggsförsäkringar och håller koll så att du får det skydd du behöver till en månadskostnad som är rätt för dig.

Vad är tilläggsförsäkring?

En tilläggsförsäkring är helt enkelt ett tillägg du gör på din hemförsäkring för öka dina möjligheter att få ersättning om något händer med dig, dina saker eller ditt hem. Alla tilläggsförsäkringar är valbara men vissa är starkt rekommenderade såsom ett bostadstillägg om du bor i en bostadsrätt eller en allriskförsäkring om du brukar ha lätt för att tappa bort eller ofta råkar ta sönder dina saker av misstag.

Vilka tilläggsförsäkringar finns det?

Olika försäkringsbolag erbjuder olika tilläggsförsäkringar och några som är vanliga är allriskförsäkring, reseförsäkring och elektronikförsäkring. Hos vissa bolag ingår flera tillägg redan i hemförsäkringen men detta innebär att du får betala en högre månadsavgift för tillägg som du kanske inte har någon nytta av. Därför har vi på Gofido valt att du kan anpassa din hemförsäkring med de tillägg du vill ha och att du själv väljer vilka saker du vill ska ingå i försäkringen. Några tillägg du enkelt kan lägga på din hemförsäkring hos Gofido är följande:

Allrisk och Drulle

En allriskförsäkring kallas även för drulleförsäkring och ger ett utökat skydd vid plötsliga händelser. Detta innebär att du kan få ut en ersättning för saker som den vanliga hemförsäkringen normalt inte täcker. Detta tillägg är perfekt för dig som kan vara lite klantig och vet med dig att du brukar tappa telefonen, sätta dig på dina glasögon eller spilla vin på din helt nya vita matta. Skyddet gäller både i och utanför ditt hem samt under resa i upp till 30 dagar. Du har då möjlighet till att få ut en ersättning på upp till 50 000 kronor per skadetillfälle. Med Gofido kan du vara trygg och behöver inte känna någon panik varje gång du råkar göra något lite klantigt.

Tips! Tänk på att vissa saker är stöldbegärliga så att du måste var lite extra försiktig med dem. Detta gäller till exempel mobil, dator, kamera och smycken.

Resetrubbelförsäkring

I Gofidos vanliga hemförsäkring har du alltid ett reseskydd som ingår. Detta grundläggande skydd räcker vanligtvis för dig som ska ut på en vanlig semester. Skyddet gäller för alla som omfattas av hemförsäkringen i hela världen i upp till 30 dagar. Du kan få ersättning om du till exempel skulle bli sjuk eller vara med om en olycka, om du måste transporteras hem eller om dina saker skulle bli stulna eller förstörda. Ska du iväg på en mer komplicerad resa kan det var en god idé att lägga till vår resetrubbelförsäkring. Då ingår bland annat avbeställningsskydd, resestartskydd samt bagageförsening samtidigt som du får ett utökat skydd och kan få ut ersättning där din vanliga hemförsäkring vanligtvis inte täcker.

Överfallsförsäkring

Hos oss ingår det alltid ett överfallsskydd i din hemförsäkring fram tills att du är 26 år. Är du 26 år eller äldre kan du köpa till ett överfallsskydd som en tilläggsförsäkring. Då kan du få ut ersättning om du till exempel skulle råka ut för en misshandel, ett rån eller ett sexualbrott. Det är fruktansvärt när något sådant händer och då kan det vara skönt att veta att Gofido trofast alltid ligger fint vid din sida.

Saker som tilläggsförsäkring

Vi på Gofido förstår att alla människor äger olika saker, du som bor mitt i stadskärnan kanske inte äger en brygga eller gräsklippare men kanske har en barnvagn. Vi har därför valt att göra vissa saker som du vanligtvis betalar för hos andra försäkringsbolag som en tilläggsförsäkring. Några exempel på saker du kan välja att lägga till är:

Vi anpassar alltid din hemförsäkring efter dig och du lägger enkelt till eller tar bort saker i din försäkring. Köper du en cykel lägger du till den, säljer du en cykel tar du bort den och får en mindre månadskostnad.

  • Barnvagn

  • Golfutrustning

  • Jaktvapen

  • Cykel

Gofido håller koll på tillägg

Gofido är en aktiv försäkring och detta innebär att vi håller koll på dina tilläggsförsäkringar åt dig. När ditt liv förändras kommer vi med ett förslag på en försäkringslösning som kanske passar dig bättre än den du har idag. Det kan vara att du borde ta bort något så att du får en mindre månadskostnad eller att du borde göra ett tillval så att du alltid har rätt skydd. Byt till Gofido idag så får du en skräddarsydd försäkring som vi kan garantera är bättre än den du har idag. Vi tar hand om hela bytet åt dig och skäller till när du är försäkrad och klar.

Vanliga frågor om Tilläggsförsäkringar

Vad är drulleförsäkring och ingår den?

Allriskförsäkring, vad är det?

Jag har ingen cykel, kan jag välja bort det i min försäkring?

Jag har en ny dyr cykel, kan jag försäkra den hos er?

Är min mobil försäkrad hos er?

Jag har ärvt en klocka av min farmor, ingår den i min hemförsäkring?

Ingår olycksfall?

Hur anmäler jag en skada?

Hur garanterar ni min ersättning vid skada?

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023