Drulleförsäkring

Drulle betyder i det stora hela att du råkat vara klantig. En drulleförsäkring, som även kallas för allriskförsäkring är ett extra skydd som täcker vid plötsliga och oförutsedda skador på dina saker. På Gofidos hemförsäkring lägger du enkelt till drulle och behöver inte längre oroa dig för vad det kommer att kosta dig när du är fumlig och tappar din nya telefon eller bärbara dator.

Vad är drulleförsäkring?

En vanlig hemförsäkring täcker oftast om något blir stulet eller utsatt för skadegörelse. Är det skador du råkar göra själv är det sällan som en hemförsäkring tar dessa kostnader. En drulleförsäkring är ett tillägg du gör på din vanliga hemförsäkring för att få ett utökat skydd när något tråkigt sker och dina saker plötsligt går sönder eller försvinner. Det enda du behöver stå för är självrisken som är samma som du valt för din vanliga hemförsäkring. Vet du med dig att du brukar vara lite klumpig eller glömsk är det definitivt en god idé att lägga till drulle på din hemförsäkring.

Hur gäller Gofidos drulleförsäkring?

Med Gofidos drulleförsäkring kan du känna dig trygg eftersom du får ersättning på upp till 50 000 kr per skadetillfälle. Du lägger enkelt till drulle på din hemförsäkring så är alla din saker skyddade direkt. Vanliga tillfällen när din drulle från Gofido gäller är om till exempel dina glasögon går sönder, du får en vattenskada på din telefon eller när du tappar ditt glas med Coca-Cola rakt ner i datorn.

Gofido är det aktiva försäkringsbolaget

Ditt liv ändras hela tiden. Du flyttar, skaffar barn, barnet flyttar hemifrån, du skaffar en elcykel eller nya golfklubbor. Priset på din försäkring ska justeras efter ditt liv, inte ta höjd för allt. Med Gofido får du den aktiva försäkringen som ändras med dig. Gofido spanar efter nya försäkringsförslag åt dig hela tiden så att du ska ha den försäkring som passar dig bäst.

Tilläggsförsäkring

 • Vad är drulleförsäkring och ingår den?

  Vi kallar drulleförsäkring för allriskförsäkring och den kan du lägga till som ett tillval i din hemförsäkring. Den är bra att ha vid plötsliga och oförutsedda skador. Den kallas ofta för ”drulle” och ersätter dig om dina saker går sönder eller om du tappar något. Faktiskt också om du själv råkar slå sönder något hemma.

  Många av de skador som anmäls ersätts genom ”drulle”, därför rekommenderar vi att du lägger till det i din försäkring. Läs mer om drulle här.

 • Allriskförsäkring, vad är det?

  Allrisk är samma sak som ”drulle”, och ersätter dig om du har otur och dina saker går sönder eller om du tappar bort något. Vi rekommenderar att alla har den här tilläggsförsäkringen eftersom många av de skador som anmäls ersätts genom just allriskförsäkringen. Läs mer om allrisk här.

 • Jag har ingen cykel, kan jag välja bort det i min försäkring?

  Ja, det är det som är så fiffigt med Gofido. Försäkring för cykel, barnvagn, golfutrustning och vapen kan väljas till som separata moment och ingår inte i försäkringen om inte du vill de

 • Jag har en ny dyr cykel, kan jag försäkra den hos er?

  Vår idé är att du bara ska behöva försäkra dyra saker som du faktiskt har, inte dyra saker som grannen har. Därför har vi lagt cykelförsäkringen som ett tillval som du kan välja när du faktiskt har en cykel du vill försäkra. Läs mer om cykelförsäkring här.

 • Är min mobil försäkrad hos er?

  Ja, i vår hemförsäkring ingår din mobil. Den är försäkrad till sitt marknadsvärde om den blir stulen vid inbrott hemma, vid fickstöld eller överfall. Om du tappar din mobil och till exempel glaset spricker behöver du ha vår allriskförsäkring för att få ersättning. Läs mer om mobilförsäkring här.

 • Jag har ärvt en klocka av min farmor, ingår den i min hemförsäkring?

  Om du har en klocka till ett värde under 50 000 kr så ingår den i din hemförsäkring och är skyddad mot stöld, brand och vattenskador. Om du vill vara extra trygg med din klocka kan du teckna vår drulleförsäkring så får du ersättning även om du skulle tappa den i backen. Läs mer om klockförsäkring här.

 • ingår olycksfall?

  Tyvärr inte när du är hemma. Däremot i din reseförsäkring hjälper vi till om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.

 • Hur anmäler jag en skada?

  Du anmäler din skada enkelt direkt pågofido.se eller klicka här. Sedan kan du följa ditt skadeärende under”mina sidor”och skulle vi behöva någon mer information så hör vi av oss till dig.

 • Hur garanterar ni min ersättning vid skada?

  Bra fråga, vi har ju inte hunnit bygga en långvarig relation ännu men du kan vara trygg i att vi samarbetar med erfarna och ekonomiskt trygga bolag, till exempel Neu Re som är en del av Munich Re(ett av världens största återförsäkringsbolag.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.