Cykelförsäkring

Cykelstölder är tyvärr vanliga och gör att din vanliga hemförsäkring kostar mer. Har du ingen cykel ska du inte behöva betala för att ha den försäkrad. Vi har därför valt att göra Gofidos cykelförsäkring som ett tillval enbart för dig som äger en eller flera cyklar som du vill försäkra. Du får ersättning vid stöld och skadegörelse och kan cykla lugnt med vetskapen om att din cykel har det skydd den behöver.

Även om du kan känna dig trygg med vår cykelförsäkring är det fortfarande lika viktigt att låsa din cykel ordentligt med ett godkänt cykellås. Gör det svårt för tjuvarna att ta den!

Rätt försäkring för din cykel

En stulen cykel täcks av en hemförsäkring om stölden skett vid ditt hem. Vårt cykeltillägg ger dig rätt till ersättning oavsett var stölden har skett. De flesta cykelstölder sker i stan och du ska känna dig trygg även när du parkerar utanför en butik eller på gatan.

Exempel! Du cyklar till kontoret som ligger inne i stan och parkerar cykeln på cykelparkeringen utanför huset. När du slutar arbetsdagen och kommer ut är cykeln borta trots att du hade låst fast den. Då viftar Gofido på svansen och vi hjälper dig med ersättning så att du kan köpa en ny cykel.

Gofido – som försäkringar ska vara

Vi på Gofido har lång erfarenhet av försäkringsbranschen och anser att de allra flesta betalar alldeles för mycket för sina försäkringar. Därför skräddarsyr vi din hemförsäkring efter dig. Har du en cykel som du vill försäkra lägger du enkelt till den på din hemförsäkring. Har du en barnvagn, golfutrustning eller ett jaktvapen du vill försäkra lägger du enkelt på detta också på din försäkring. Allt är på dina villkor. På så vis kan du vara försäkrad om att du alltid betalar rätt pris samtidigt som du har det skydd du behöver. Skaffa en försäkring för din cykel hos oss, du kommer inte att ångra dig.

Tilläggsförsäkring

 • Vad är drulleförsäkring och ingår den?

  Vi kallar drulleförsäkring för allriskförsäkring och den kan du lägga till som ett tillval i din hemförsäkring. Den är bra att ha vid plötsliga och oförutsedda skador. Den kallas ofta för ”drulle” och ersätter dig om dina saker går sönder eller om du tappar något. Faktiskt också om du själv råkar slå sönder något hemma.

  Många av de skador som anmäls ersätts genom ”drulle”, därför rekommenderar vi att du lägger till det i din försäkring. Läs mer om drulle här.

 • Allriskförsäkring, vad är det?

  Allrisk är samma sak som ”drulle”, och ersätter dig om du har otur och dina saker går sönder eller om du tappar bort något. Vi rekommenderar att alla har den här tilläggsförsäkringen eftersom många av de skador som anmäls ersätts genom just allriskförsäkringen. Läs mer om allrisk här.

 • Jag har ingen cykel, kan jag välja bort det i min försäkring?

  Ja, det är det som är så fiffigt med Gofido. Försäkring för cykel, barnvagn, golfutrustning och vapen kan väljas till som separata moment och ingår inte i försäkringen om inte du vill de

 • Jag har en ny dyr cykel, kan jag försäkra den hos er?

  Vår idé är att du bara ska behöva försäkra dyra saker som du faktiskt har, inte dyra saker som grannen har. Därför har vi lagt cykelförsäkringen som ett tillval som du kan välja när du faktiskt har en cykel du vill försäkra. Läs mer om cykelförsäkring här.

 • Är min mobil försäkrad hos er?

  Ja, i vår hemförsäkring ingår din mobil. Den är försäkrad till sitt marknadsvärde om den blir stulen vid inbrott hemma, vid fickstöld eller överfall. Om du tappar din mobil och till exempel glaset spricker behöver du ha vår allriskförsäkring för att få ersättning. Läs mer om mobilförsäkring här.

 • Jag har ärvt en klocka av min farmor, ingår den i min hemförsäkring?

  Om du har en klocka till ett värde under 50 000 kr så ingår den i din hemförsäkring och är skyddad mot stöld, brand och vattenskador. Om du vill vara extra trygg med din klocka kan du teckna vår drulleförsäkring så får du ersättning även om du skulle tappa den i backen. Läs mer om klockförsäkring här.

 • ingår olycksfall?

  Tyvärr inte när du är hemma. Däremot i din reseförsäkring hjälper vi till om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka.

 • Hur anmäler jag en skada?

  Du anmäler din skada enkelt direkt pågofido.se eller klicka här. Sedan kan du följa ditt skadeärende under”mina sidor”och skulle vi behöva någon mer information så hör vi av oss till dig.

 • Hur garanterar ni min ersättning vid skada?

  Bra fråga, vi har ju inte hunnit bygga en långvarig relation ännu men du kan vara trygg i att vi samarbetar med erfarna och ekonomiskt trygga bolag, till exempel Neu Re som är en del av Munich Re(ett av världens största återförsäkringsbolag.

Man som skaffat försäkring hos Gofido leker med sin hund

Visst vill du vara med?

Du försäkrar bara det du behöver. Ditt val, samma trygghet, lägre pris.

Vill du vara först med att testa? I september är det dags.