Gofido logotyp

Vad är lös egendom?

Kunskap

Det finns ingen exakt definition av vad lös egendom är för något, utan det är allt som inte räknas som fast egendom.

Därmed behöver vi ta reda på vad fast egendom är. Fast egendom är kort sagt saker som är fast i din bostad vilket därmed gör allt annat till lös egendom. I Gofidos försäkring definierar vi lös egendom på samma sätt som lösöre, helt enkelt det du tar med dig när du flyttar.

Lös egendom i bostadsrätt

Bor du i en bostadsrätt så föreslår vi att du lägger till ett bostadsrättstillägg för att få ersättning för både fast och lös egendom som exempelvis vitvaror och saker för ditt kök och badrum.

Hemförsäkring och lös egendom

I vår hemförsäkring är lös egendom samma sak som lösöre, vilket är samma sak som dina saker såsom exempelvis möbler, kläder, husgeråd, konst, elektronik och personliga tillhörigheter. Din lösa egendom ingår alltid i vår hemförsäkring och är försäkrad i din bostad till ett belopp du själv väljer och utanför din bostad upp till 50000 kr per skadetillfälle. Du får bland annat ersättning för stöld, skadegörelse, brand och vattenskador.

Gofido försäkrar dig och dina saker

Gofido vaktar alltid dig, ditt hem och dina saker. Du bestämmer själv vad som ska ingå i din försäkring så att du får en som passar dig och dina behov. Du ska inte betala för mycket för din försäkring bara för att andra har fler eller andra saker än vad du har – som du gör hos andra bolag. Byt till Gofido idag så hjälper vi dig att sänka din försäkringskostnad. Har du några frågor om försäkringar kan du höra av dig till oss, vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Kunskap

Vad ingår i er hemförsäkring?

Vad är fast egendom?

Vad är lös egendom?

Vad är lösöre?

Vad är självrisk?

Vad ingår i ett överfallsskydd?

Varför är det bra med rättsskydd i en hemförsäkring?

Vad är en ansvarsförsäkring för något?

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023