Gofido logotyp

Vad är överfallsskydd?

Kunskap

Ibland händer det som inte får hända.

Du kan bli utsatt för en misshandel eller ett sexualbrott och har då oftast rätt till en ersättning via ditt överfallsskydd i din hemförsäkring. Försäkringen ger ersättning för misshandel som inte är ringa, grov misshandel, grov misshandel med livshotande skada, rån, grovt rån, sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt övergrepp mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, försök till våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, grov våldtäkt mot barn, försökt till våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, mordförsök eller dråpförsök utan livshotande skada, mordförsök eller dråpförsök med livshotande skada.

Vid bestämmande av vad som utgör ett ersättningsbart brott utgår Gofido från den rubricering som gjorts av de rättsvårdande myndigheterna. Oavsett vad du har råkat utför så är det en extremt tråkig händelse och du ska kunna känna dig trygg med ett överfallsskydd. Hos Gofido ingår detta alltid i din hemförsäkring om du är under 26 år. Om du är 26 år eller äldre så kan du enkelt välja till detta som ett tillägg.

Vad gäller vid överfallsskydd och hemförsäkring?

Även om gärningsmannen inte döms för brottet i domstol kan du ha rätt till ersättning om du blivit utsatt för ett överfall. Har du däremot utsatt dig själv för en risk, till exempel att du har varit påverkad av alkohol eller droger, kan det minska din ersättning. Detta gäller dock inte vid sexuallbrott. Är gärningsmannen någon som du bor tillsammans med och som omfattas av samma hemförsäkring får du oftast inte ut någon ersättning. Detsamma gäller om du skadas i samband med att du själv begår ett brott. Glöm inte att du ska polisanmäla händelsen du råkat ut för så snart som möjligt och att en kopia på polisanmälan behövs för att du ska få ersättning.

Gofido finns här för dig

Med Gofidos överfallsskydd i din hemförsäkring får du någon som skäller till när du har blivit utsatt för övergrepp. Vi ser till att du har det skydd som behövs för att du ska känna dig trygg och vi hjälper dig med ersättning, ett litet plåster på såren när det behövs. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi skräddarsyr din hemförsäkring efter dig och ständigt kommer med nya försäkringslösningar för att du alltid ska ha det rätta skyddet till det bästa priset.

Kunskap

Vad ingår i er hemförsäkring?

Vad är fast egendom?

Vad är lös egendom?

Vad är lösöre?

Vad är självrisk?

Vad ingår i ett överfallsskydd?

Varför är det bra med rättsskydd i en hemförsäkring?

Vad är en ansvarsförsäkring för något?

Gofido

Care of Fido AB

Org.nr. 559169-4632

Stadsgården 6

116 45 Stockholm

Gofido logotyp
© Gofido 2023